První trénink na dráze v Lednici

22.09.2010 08:40

    Staccatko se dnes dočkal. Vypravili jsme se konečně na dostihovou dráhu vstříc jeho prvním nesmělým krůčkům v pro něj zcela nové "aréně". Má akutní zdravotní indispozice nám nedovolila více než jeden běh a to rovinku z otevřených boxů. Původně jsme toho chtěli zvládnout více, ale co se dá dělat. Staky zřejmě poznal, že je mezi svými a choval se velmi způsobně, až na obvyklé tahání a hysterický štěkot na 3 pejsky, kteří se mu z neznámého důvodu nelíbili (2 krásní "faraoni" a jeden tuším slugi). Uklidnilo nás, že tam byli z tohoto pohledu i horší :-D. Bylo velmi příjemné potkat Stakyho bráchu, Swinga. Nemám tak zkušené oko, abych hned poznal, že krásně zbarvený Swing má stejnou krev jako Staky, avšak po zjištění této skutečnosti bych nikdy nemohl zapochybovat o společných rodičích. Výraz, stavba těla a "flekatost", to vše bylo u obou tak podobné (stejné je zřejmě vhodnější výraz), že "pouze" barva dělila tyto dva uličníky od možného klonu. Také jsme se pobavili nad tím, jak drobní, leč krásní "italáci" trhají ze všech sil návnadu snad větší než jsou oni sami.

    Pomalu se ale blížila Stakyho chvíle. Po oznámení, že běžíme poprvé a vedle boxů, mi bylo doporučeno, aby to Staky zkusil rovnou z boxu. Nebylo proč namítat a po sundání postrojku a namíření do boxu, jsem čekal jeho odpor. Nedostavil se. Staky vlezl do boxu, kam až mi to ruce dovolili jako beránek a relativně klidně stál a čekal na svoji příležitost. Návnada se dala do pohybu a Staky byl v puštěn do ringu, o kterém se mu jistě nejednou zdálo. Vše bez problémů, jakoby to pro něj byla rutina. Musím říct, že se dostavila radost spolu z hrdostí, kterou mi nepokazil ani Stakyho "srnčí výskok" do vzduchoprázdna po asi 10 metrech běhu. Staky byl pánem natahujícího lano s návnadou pohotově označen za klokana :-D. Staky však běžel dál za návnadou nikým a ničím nerušen. V cíli jsme ho patřičně vychválili, chvilku se prošli a zamířili k autu.

    První Stakyho seznámení se s dostihovou dráhou tedy dopadlo výborně. I nám se to velmi líbilo, byl to sice jen tréninkový den, ale atmosféra zde byla vynikající a hlavně Staky si to užil. Bylo moc příjemné být pouze mezi chrty. Za měsíc tedy jedeme určitě znovu.