Výstava ve Vyškově se blíží

26.02.2010 11:42

    Včera (26. února 2010) se na webu výstavy objevil rozpis kruhů, plemen a jejich počty. Přestože množství psů na výstavě, která se pořádá poprvé, přesáhlo 500 jedinců, whippeti jsou hrdě zastoupeni pouze námi a jednou fenkou. Celkově jsou tedy přihlášeni 2 whippeti (pes a fenka), oba ve třídě mladých. Těžko říci, zda se jedná o výhodu či ne. Staky sice bude bojovat....sám se sebou, ale o umístění nám až tak nejde, jako např. o dobrý posudek. Každopádně je to dobrá příležitost, kdy můžeme (konkrétně moje maličkost) převzít štafetu od Věrky, která skvěle předvedla Stakyho na první výstavě v Brně. Jelikož jsme si vše nahráli, můžeme doma pohodlně trénovat. Těžko říci, kdy na nějakou další výstavu pojedeme a jestli vůbec a potom, ne vždy může mít naše handlerka čas. Takže proč to nezkusit, na krajské výstavě se snad příliš neztrapním. A pokud ano, dostanu od Lubči zřejmě vynadáno a Stakyho si na výstavním vodítku již nepovodím :-D. Ovšem, i tato možnost je reálná. Och jaká by to byla škoda. :-D

    Ale musím se přiznat, že co jsem si předsevzal plním - se Stakym trénujeme každý den postoj. Zatím bez vodítka, ale pomalu nastává čas vzít do ruky předváděčku a k postoji přidat i pobíhání dokolečka. Staky se nám navíc rozpapal a i počasí dovoluje lepší běžecké možnosti. Doufáme, že za měsíc, tedy do výstavy Staccato trošku přibere a zesílí, aby zakryl jemnou kostru :-).

    Co se výstavy týká, je to naše druhá a přesně na opačném konci (myšleno důležitostí) než DuoCACIB v Brně, takže co očekávat? Těžko říct. Ale Brno byla solidní škola, takže to snad proběhne lépe a bez nervů.

    Pořadatelům samozřejmě přeji, aby jim to vyšlo. Přeci jen, jak sami psali, návštěvnost mají o dost větší než očekávali a to je velký závazek. Pokud se jim to zadaří a vše půjde hladce, může se úspěch příští rok zopakovat, případně přijede ještě více psů. Ale také se může dost věcí pokazit a návštěvnost klesne. To už je ovšem na nich. My si pouze přejeme, aby byl průběh hladší než v Brně a aby jsme nedostali proškrkaný posudkový list zcela jiného psa a ještě se špatně vyplněným umístěním.